logo

Leasen

Bedrijfswagens bieden we in twee verschillende soorten zakelijke leasevormen aan. Financial Lease en Operational Lease. Aan beide leasevormen zitten fiscale voordelen verbonden. Bij een Financial Lease kunt u de kosten van afschrijvingen, rente en kleinschaligheidsinvesteringsaftrek in mindering van de omzet brengen zodat u minder belasting over de winst hoeft af te dragen. Bij Operational Lease kunt u de kosten van het leasen van de omzet aftrekken. Daarnaast vervalt het BPM bedrag van de bus bij een zakelijke leasevorm. Voor ondernemers bieden wij veel mogelijkheden, ook voor starters zonder jaarcijfers kunnen wij een oplossing bieden. U kunt de bus 500 kilometer per jaar privé rijden zonder bijtelling te betalen. In het geval dat u meer dan 500 kilometer per jaar gaat rijden komt er 22 procent bijtelling over de fiscale waarde van de bus erbij. Hieronder een samenvatting van beide leasevormen.

Financial Lease

Financial Lease is een zakelijke leasevorm waarbij de investering in termijnen wordt terugbetaald. Het voertuig is het onderpand in een Financial Lease. Gedurende de leaseovereenkomst is de klant direct economisch eigenaar van het voertuig. Met een Financial behoudt de ondernemer zijn liquiditeit om in zijn onderneming te kunnen investeren. Na het betalen van het (optionele) slottermijn wordt u juridisch eigenaar van de bus. De bus is dan volledig in eigendom. U draagt zelf de verantwoordelijkheid over zaken als wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparaties. Bij een zakelijke Financial Lease komt er 21% btw over het te financieren bedrag heen. Dit bedrag dient u voor te schieten en kunt u als zakelijk voordeel terugvorderen bij de belastingdienst.

Operational Lease

Bij Operational Lease nemen wij alle zorgen met betrekking tot het leasen van een bus weg. In een Operational Lease constructie zitten de componenten wegenbelasting, verzekering, onderhoud, reparaties, vervangend vervoer, glasreparaties en banden herstel. Aan het eind van het contract heeft u twee mogelijkheden: de bus overnemen voor de boekwaarde op dat moment of de bus inleveren. Hiermee draagt u niet het restwaarderisico als de restwaarde van de bus tegenvalt. U heeft immers de mogelijkheid om de bus weer in te leveren. De leasemaatschappij blijft economisch eigenaar van de bus tijdens het contract. Het maandtermijn wordt in de btw gefactureerd, het btw bedrag kunt u terugvorderen bij de belastingdienst.

© copyright 2023 Lease.Auto | Lage Dijk-Noord 18, 3401 VA IJsselstein | Privacy | Algemene voorwaarden | Sitemap